Dinkelfoccacia med pumpafrön och valnötter
2013-06-30 @ 21:24:00 Recept - Bakat
1/3 pkt jäst
Permalink
Kommentarer (0)
Trackbacks ()
Permalink

Finns inget godare än färskbakt bröd när man äter soppa till middag. Ikväll stod jag för matlagningen och gjorde potatis/morot/broccoli-soppa plus ett mumsigt fullkornsbröd till!
DINKELFOCACCIA
för ungefär 14 bitar:
1/3 pkt jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 näve pumpafrön
1 näve naturella valnötter
1 dl yoghurt
2-3 msk olivolja
havssalt, örtsalt, vitlökskrydda
siktat dinkelmjöl tills degen är fast
Blanda ut jästen med det ljumna vattnet. Blanda därefter i olja, kryddor, krossade valnötter och pumpafrön. Tillsätt några deciliter mjöl och blanda väl med en träslev. Blanda i yoghurten och fortsätt fylla på med mjöl tills degen har börjat fastna från kanterna, men inte är torr. Lägg över en bakduk och låt jäsa cirka 1 timme. Efter jäsning, häll ut degen i en halvstor rektangulär form i ett vikt bakplåtspapper. Jämna ut med fuktiga händer och strö över rikligt med kryddor och pumpafrön. Grädda i 200° tills brödet är igenom, cirka 40-50 minuter. När du tar ut brödet, skvätt lite vatten på ytan för att göra den mjukare. Servera till t.ex. soppa med kryddost för bästa smak. Mums.

Trackback